Beste cosleeper top 5

Het uitzoeken van de beste co sleeper kan nog al een tijdrovende klus zijn. Je wil natuurlijk het allerbeste en veiligste voor je nieuwgeboren kindje. Wij hebben alvast al het uitzoek werk gedaan, zodat jij je kan focussen op (de komst van) je kleintje. Deze lijst is samengesteld op basis van de ouder feedback, ons onderzoek naar de best verkochte co-sleepers en een analyse van alle opties die deze cosleepers bieden. Voor welke van de onderstaande co-sleepers je ook kiest, je kleintje zal er heerlijk in slapen.

De beste cosleeper van het moment

De Baninni Elia co-sleeper komt als beste co-sleeper naar voren en dat is niet zonder reden. Deze Baninni co-sleeper wordt zeer goed beoordeeld door verschillende ouders om het design, comfort en de kwaliteit. Naast een mooi design komt deze Baninni Elia cosleeper met een iets dikker matras dan de meeste co-sleepers, wat jouw kleintje extra comfort biedt. De Baninni Elia is perfect te gebruiken als aanschuifwieg omdat je de zijkant open kan ritsen. Wat deze Baninni cosleeper verder uniek maakt, is dat het hoofdeinde iets omhoog kan worden gezet (en heeft verder 7 standen). Mocht je baby bijvoorbeeld last hebben van reflux en overgeven, dan kan dit een oplossing zijn.

De afmeting van de Baninni co-sleeper is 92cm (L) x 55cm (B) x 70,5 – 82cm (H).


Maxi Cosi staat natuurlijk al jaren bekend voor de kwaliteit. Dat is dan ook precies wat de Maxi Cosi Co-sleeper brengt met deze stevige cosleeper. De co-sleeper is in 5 verschillende hoogtes in te stellen en heeft ook een anti reflux optie, waardoor je het bedje aan de ene kant wat hoger kan zetten. De Maxi Cosi Iora kan je aan 1 kant open ritsen, zodat je gemakkelijk bij jouw kleintje kan komen. Waar je bij de Maxi Cosi Co sleeper rekening mee dient te houden, is dat de matras maat iets afwijkt van de reguliere cosleeper of wieg maatvoering. Dit kan soms wat uitdagingen meebrengen bij het kopen van hoeslakens. Uiteraard verkoopt Maxi Cosi passende hoeslakentjes, maar deze zijn vaak iets duurder. Bekijk hier onze Maxi Cosi Iora cosleeper review.

De afmeting van de Maxi Cosi co-sleeper is 83cm (L) x 50,3cm (B) x 74,8cm (H)


De meeste co-sleepers zien er vrijwel hetzelfde uit, maar de SnuzPod co-sleeper niet! Ben je op zoek naar een unieke co-sleeper, dan ben je bij de SnuzPod aan het goede adres. De SnuzPod is verkrijgbaar in verschillende soorten en materialen, maar de ‘natural’ is toch wel onze favoriet. Deze houten cosleeper geeft het een Scandinavische look en is een echte eye-catcher in zowel baby- of ouderkamer. De SnuzPod co-sleeper bevestig je eenvoudig aan je eigen bed door middel van de bijgeleverde bevestigingsriem. Ook de SnuzPod co-sleeper heeft een reflux stand, maar misschien nog wel unieker is de schommelstand om zo jouw kleintje rustig in slaap te wiegen. Verder kan je het wiegje los halen van het onderstel, waardoor je het wiegje bijvoorbeeld ook beneden neer kan zetten. Bekijk hier onze Snuzpod cosleeper review.

Bij de aankoop vaan een SnuzPod dien je wel rekening te houden, dat deze wat minder gemakkelijk te gebruiken is op reis, als bijvoorbeeld campingbedje.


De Kinderkraft Co-sleepers zijn een goede optie als je op zoek bent naar een no-nonsense co-sleeper. Met 5 verschillende hoogte standen en 2 reflux standen, heb je in ieder geval meer dan genoeg opties tot je beschikking. Het basic design maakt het een goede optie, zeker als je de co-sleeper maar voor enkele weken of maanden wilt gaan gebruiken. De zijkant van de Kinderkraft co-sleeper kan je omlaag ritsen, zodat je de co-sleeper eenvoudig aan jouw bed kan schuiven. Mocht je er de co-sleeper toch liever gebruiken als losstaand bedje, dan doe je de rits dicht. De Kinderkraft co-sleeper komt ook met een reistas, zodat je het bedje eventueel ook nog zou kunnen gebruiken als logeerbedje of campingbedje, handig voor als je kleintje uitslapen gaat of je reisplannen hebt.

De afmeting van de Kinderkraft co-sleeper is 102,5cm (L) x 57cm (B) x 67 – 80cm (H).


Ook Chicco is al jaren een gevestigde orde als het gaat om baby producten. De Chicco co-sleepers zijn daar een goed voorbeeld van. De Chicco co-sleeper heeft 6 verschillende hoogte standen evenals een half hellende stand. Door de verschillende hoogte standen en de wieltjes, schuif je het bedje eenvoudig aan jouw eigen bed. De zijkanten zijn van mesh, zodat je jouw kleintje goed kan zien liggen. De reviews prijzen vooral de kwaliteit van de co-sleeper, welke ook nog eens eenvoudig in elkaar te zetten is door alles gemakkelijk in elkaar te klikken. Wel geven sommige ouders aan, dat een extra dik matrasje nog wat meer comfort kan geven aan jouw kleintje.

De afmeting van de Chicco co-sleeper is 93cm (L) x 69cm (B) x 66 – 81cm (H).

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een co sleeper?

Voor co-sleepers bestaan nog geen universele veiligheidseisen. Het is dus van belang zelf goed op de eigenschappen van de co-sleeper te letten.

Hoogte

Gezien het babybedje/ledikant tegen je eigen bed aan wordt geschoven is het belangrijk dat deze verstelbaar is in hoogte. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat het ledikant perfect aansluit en er geen hoogteverschil is wat gevaar creëert voor de baby. Let ook op of de rits helemaal open kan. Niet alle cosleepers bieden deze optie, waardoor je niet optimaal gebruik kan maken van de aanschuifwieg.

Bevestiging

Om een gat tussen de co-sleeper en je eigen bed te voorkomen is het belangrijk een co-sleeper te kiezen die vastgemaakt kan worden aan het ouderlijk bed. Let op of het bevestigingsmechanisme geschikt voor jouw bed en of je deze stevig genoeg vindt.

Zijkanten

Kijk bij het aanschaffen van een co-sleeper of beide zijkanten verstelbaar zijn, dan weet je aan welke kant van het bed je de co-sleeper kunt plaatsen. Daarnaast is het belangrijk te kijken hoe stevig de zijden zijn wanneer deze dichtgeklapt zijn, zodat je kleintje er niet uit kan vallen. Werp ook een blik op het werkingsmechanisme om te zien of je baby hier zich mogelijk aan kan bezeren. Let tevens op de hoogte van de zijkant, helemaal wanneer je kleintje bijvoorbeeld al ondersteunend rechtop gaat staan. Voor de veiligheid is een spijlafstand tussen de 4,5 e 6,5 centimeter het beste.

Leeftijd

Bij veel co-sleepers wordt een maximale leeftijd aangegeven, let hier dus goed op wanneer je een co-sleeper gaat uitzoeken. Deze maximum leeftijd is natuurlijk niet voor niets aangegeven, dus neem dit mee in je beslissing. Hetzelfde geldt voor het gewicht van je kindje.

Matras

Matrassen voor babybedje in het algemeen kunnen het best vlak en stevig zijn. Om warmtestuwing te voorkomen in het van belang geen plastic matrasbeschermer te gebruiken. Let bij de aankoop ook op de dikte van het matras. Voor extra comfort kies je voor een iets dikker matras.

Beddengoed

Het gebruik van een dekbed bij kinderen tot twee jaar kan gevaarlijk zijn. Dekbedden isoleren goed en verhogen hiermee de kans op oververhitting. Daarnaast kan er verstikkingsgevaar ontstaan wanneer de baby er met zijn gezicht tegenaan komt. Zorg dat je het dekentje voor de baby altijd goed instopt en dat deze kort is. Voor de veiligste optie kun je kiezen voor een special babyslaapzak. Lees ook onze handige tips bij het opmaken van een cosleeper.

Cosleepers van hout

Een cosleeper van houten is een uniek item in elk interieur. Wil je eens wat anders dan de normale cosleeper, dan kan je ook kiezen voor een cosleeper van hout. Uniek, stijlvol en functioneel.

Cosleepers met reflux stand

Reflux is enorm vervelend bij en voor pasgeboren baby’s. Een cosleeper met reflux stand kan daarbij helpen. Deze cosleepers kan je namelijk in een hellende stand zetten, zodat je kind minder last krijgt van reflux.