Review: Maxi Cosi Iora co-sleeper

Maxi Cosi staat al jaren bekend om hun kwaliteit en comfort. De afgelopen jaren hebben ze ook echt een inhaalslag gemaakt op het gebied van design. De Maxi Cosi Iora co-sleeper is daar een goed voorbeeld van. Waar sommige co-sleepers er niet bepaald stijlvol uit zien, is dat bij de Maxi Cosi co-sleeper wel het geval. Het is een fijne gedachte dat Maxi Cosi jaren ervaring heeft met het ontwikkelen van baby gerelateerde producten, wat dus ook betekent dat de producten jaren lang zijn verbeterd en uitvoerig zijn getest. Als het gaat om veiligheid en gebruiksgemak, dan zit je bij Maxi Cosi absoluut goed. Hieronder lees je meer in onze Maxi Cosi Iora review, waar we een aantal punten eruit hebben gepikt, waar wij in ieder geval erg blij mee zijn.

5 verschillende hoogte én een reflux stand

maxi cosi iora 5 hoogtes

De voornaamste reden dat je op het punt staat een co-sleeper te kopen, is waarschijnlijk omdat je jouw kindje dicht in de buurt wil hebben. Met de Maxi Cosi Iora komt dat helemaal goed. De Maxi Cosi co-sleeper beschikt over 5 verschillende hoogte standen. Het voordeel van meerdere hoogte standen is dat als je het bedje aan jouw eigen bed wil koppelen, je dit op het zelfde hoogte level kan doen. Deze Maxi Cosi co-sleeper wordt geleverd met bevestigingsbanden, zodat je in ieder geval niet bang hoeft te zijn dat het bedje los komt en weg schuift van jouw bed. Mocht je er niet voor kiezen om de co-sleeper aan jouw eigen bed te koppelen, dan kan je het bedje natuurlijk ook als losstaand wiegje gebruiken. Ook dan is het fijn om het bedje op een bepaalde hoogte te kunnen zetten, zodat je jouw kleintje in de gaten kan houden via de mesh zijkant. Naast 5 verschillende hoogtes, kan je de Iora co-sleeper ook aan één kant laten hellen. Dit is super handig als je kindje bijvoorbeeld last heeft van reflux of verkouden is. Op die manier ligt het kindje met het hoofdje wat hoger en wat dus voor extra comfort zorgt.

Alle spulletjes bij de hand met de ruime opbergband

maxi cosi iora opbergmand

Alle ouders kunnen beamen dat je met een baby, een hele hoop spullen nodig hebt! Of het nou gaat om luiers, babydoekjes, Sudocrem of knuffeltjes, bij Maxi Cosi hebben ze hier goed over nagedacht. De Maxi Cosi Iora co-sleeper beschikt namelijk over een XL opbergmand. Zeker als jij er voor kiest om jouw baby de eerste weken of maanden bij jullie op de kamer te hebben, is het handig om wat spulletjes bij de hand te hebben. Zo hoef jij niet elke keer ’s nachts naar de babykamer te lopen, maar kan je de meest belangrijke spulletjes bewaren in de opbergmand. Zoals je wellicht gezien hebt in ons overzicht met beste co-sleepers, is dit zeker niet een gegarandeerde feature op elke co-sleeper. Sommige co-sleepers beschikken namelijk helemaal niet over een opbergmand. Dat vinden wij zo fijn aan Maxi Cosi! Door jaren aan ervaring, weten zij simpelweg wat ouders écht nodig hebben.

Makkelijk op te ruimen of mee te nemen met de bijgeleverde draagtas

Het is handig om alvast na te denken of je de Maxi Cosi Iora co-sleeper ook wil gaan gebriuken voor bijvoorbeeld bij opa en oma of wanneer je op reis gaat. De Maxi Cosi co-sleeper wordt namelijk geleverd met een handige reistas met draagband. De co-sleeper zelf kan je gemakkelijk uit elkaar klikken, waarna deze in de tas kan opruimen. Ook al gebruik je de tas niet om te reizen, is het ook een fris idee dat de co-sleeper niet vies wordt bij opruimen na gebruik. Als de Maxi Cosi co-sleeper eenmaal in de draagtas zit, heeft deze een afmeting van 107 x 56 x 18,5cm en weegt ongeveer 11kg.

Op basis van onze Maxi Cosi Iora review, kunnen wij concluderen dat dit een top aankoop is. De kwaliteit, het design, gebruiksgemak en comfort is amper aan te tippen. Het is dan ook niet zo gek dat de online reviews enthousiast zijn. Als er dan één puntje van kritiek is op de Maxi Cosi Iora co-sleeper, dan is het dat de hoeslakens en moltons een andere afmeting hebben dan normaal. Dit komt er dus op neer dat je de hoeslakens moet kopen bij Maxi Cosi zelf.

1 gedachte over “Review: Maxi Cosi Iora co-sleeper”

Reacties zijn gesloten.