Snuzpod cosleeper review

Als je op zoek bent naar een stijlvolle co sleeper, dan is de Snuzpod cosleeper absoluut dé cosleeper die jij moet hebben. Het fraaie en stijlvolle design van de cosleeper is een echte eye-catcher in de baby of ouder slaapkamer. De Snuz 4 cosleeper is de meeste recente opvolger van de Snuzpod 3. Deze cosleeper is te gebruiken tot ongeveer 6 maanden, of tot je kind 9kg is. Daarnaast kan je de cosleeper zowel losstaand als tegen jullie eigen bed aan zetten. Ouders zijn zeer positief over deze cosleeper en de Snuzpod ervaringen zijn dan ook vrijwel allemaal zeer positief. Het enige puntje van kritiek is dat het in elkaar zetten van het bedje best wat tijd kan kosten. Ook dit kan je natuurlijk samen doen, zodat de baby kamer echt een project van jullie beiden is.

De Snuzpod cosleeper kan je op verschillende manieren gebruiken

Naast dat je de Snuzpod 4 cosleeper losstaand of aan het bed kan plaatsen, kan je deze cosleeper ook nog eens op een andere manier gebruiken. Je kan namelijk de bovenkant van de cosleeper los halen van het onderstel. Zo kan je het wiegje bijvoorbeeld ook op een andere plek neerzetten dan de slaapkamer. Mocht je het bijvoorbeeld fijn vinden dat je kindje in de woonkamer slaapt, kan je de wieg eenvoudig los halen en beneden neer zetten. Ook kan je het wiegje heen en weer schommelen. Het onderstel heeft namelijk afgeronde hoeken, zodat je het wiegje heen en weer kan schommelen. Dit kan handig zijn als je kind lastig in slaap komt of onrustig is. Ook kan je op het onderstel een klein pootje vinden welke je omhoog kan klappen. Dit stelpootje zorgt ervoor dat het bedje iets hellend komt te staan. Dit gebruik je meestal als je kindje last heeft van reflux of bijvoorbeeld niet helemaal lekker is.

De Snuzpod 4 cosleeper is te verstellen tot 73cm, makkelijker om tegen boxsprings en hoge bedden te plaatsen.

Als je zelf over een boxspring of hoog bed beschikt, kan het lastig zijn om een geschikte cosleeper op de juiste hoogte te vinden. De Snuzpod 4 kan je nu verstellen tot 73cm. Waar de Snuzpod 3 maar tot 63cm te verstellen was, kan je de Snuzpod 4 nu 10cm hoger verstellen. Houdt er dus rekening mee dat 73cm de matrashoogte is. Is je bed dus nog hoger dan 73cm dan is het wellicht handiger om een andere cosleeper te kopen, of het bedje losstaand te gebruiken. Als je de cosleeper wel tegen je bed wilt zetten, kan je de meegeleverde bevestigingsriemen gebruiken.

Één van de mooiste cosleepers van het moment

Het oog wil ook wat en waar de meeste cosleeper soms wat saai er uit zien, is dat bij de Snuzpod cosleeper absoluut niet het geval. Vooral de Snuzpod 4 naturel is onze favoriet. De Snuzpod 4 Naturel heeft namelijk een prachtig natuurlijke hout kleur en is afgewerkt met een witte wieg. Mocht de houtkleur je niet aanspreken, kan je natuurlijk ook kiezen voor zwart, grijs of een notenhout afwerking.

Voordelen van de Snuzpod 4

Het wiegje/bedje is los te halen van het onderstel
Verstelbaar tot 73cm matrashoogte
Refluxstand dankzij het refluxpootje

Nadelen van de Snuzpod 4

Niet heel eenvoudig in elkaar te zetten, trek hier dus wat tijd voor uit.
Duurder vergeleken met de meeste andere cosleepers, maar goedkoper dan de Bednest

Op basis van onze Snuzpod 4 review zijn wij in ieder geval erg positief. Naast dat deze cosleeper handig in gebruik is, is dit uiterlijk

Wat is het verschil tussen de Snuzpod 3 en Snuzpod 4?

Qua uiterlijk lijken de Snuzpod 3 en 4 behoorlijk op elkaar. Waar de Snuzpod 3 uit 2018 komt, is de Snuzpod 4 het meest recente model. Toch zijn er een aantal verschillen, waar de Snuzpod 4 een echte vooruitgang is tegenover de Snuzpod 3.

Het voornaamste verschil zit in de verstelbare hoogte. De Snuzpod 3 kon je slecht verstellen tot 63cm (matrashoogte). De Snuzpod 4 daarentegen kan je verhogen tot 73cm (mastrashoogte). Heb je dus een hoger bed, dan is dit een echte verbetering. Ook heeft de Snuzpod 4 een opstaand randje bij het aanschuiven aan jullie bed. Het matrasje ligt dus niet op gelijke hoogte met jullie eigen matras, maar ietsjes lager en wordt gescheiden door een opstaand randje. Dit zorgt voor extra veiligheid.

1 gedachte over “Snuzpod cosleeper review”

Reacties zijn gesloten.