De mooiste houten cosleepers

We kunnen ons voorstellen dat je misschien op zoek bent naar een cosleeper van hout. Houten cosleepers zijn een goed alternatief tegenover de veelal stoffen cosleepers. De meeste cosleepers zijn tegenwoordig gemaakt van stof en beschikken over een aluminium en plastic frame en onderstel. Een houten cosleeper daarentegen is vaak volledig gemaakt van hout. Dit kan bijvoorbeeld een beuken houtsoort zijn of een eenvoudige variant van MDF hout.

Als je een cosleeper van hout zoekt, heb je de keuze uit meerdere kleuren en soorten. Zo kan je kiezen voor een natuurlijke houten uitstraling, of juist een cosleeper die gelakt is. Als je voor een gelakte variant kiest, dan zijn de cosleepers vaak te koop in het wit of zwart. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit daar de natuurlijke houtlook, wat vaak perfect past in een trendy babykamer! Bekijk hier onder onze favoriete houten cosleepers:

Houten cosleepers met een natuurlijke hout uitstraling

Een cosleeper met een natuurlijk hout uitstraling is zacht, naturel en gaat perfect samen met pastel tinten maar juist ook stoere kleuren zoals donkergroen.

Gelakte houten cosleepers in het wit of zwart

Naast een naturel tint zijn cosleepers van hout ook verkrijgbaar in een gelakte variant. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een witte of zwarte lak.

Een houten cosleeper is een uniek item in de babykamer

Als je alvast aan het nadenken bent of bezig bent met de inrichting van de babykamer, dan kan je overwegen om te kiezen voor een houten cosleeper. Cosleepers van hout zijn een prachtig en trendy item voor in de babykamer. Als je op zoek bent naar wat anders dan de veelal saaie cosleepers of wiegjes, dan is de SnuzPod cosleeper of de Bednest cosleeper dé cosleeper waar jij naar op bent. Beide cosleepers zijn wat duurder, maar het is dan ook vaak alleen weggelegd voor de interieur en stijl bewuste ouder.

cosleeper hout in babykamer inspiratie

Houten cosleepers van beuken en FSC gekeurd hout

De meeste cosleepers die van hout zijn gemaakt, worden van een beukensoort gemaakt. Dit hout is erg sterk en heeft van nature een natuurlijke hout uitstraling. Enkele van bovenstaande co-sleepers zijn gemaakt van FSC gekeurd hout. Dit betekent dat het hout is gekeurd en dus milieu vriendelijk heeft gegroeid en niet uit illegale kap vandaan komt. Ook zijn er enkele cosleepers te verkrijgen van bijvoorbeeld MDF. Tegenwoordig zijn commodes, ledikantjes en dus ook cosleepers ook vaak van MDF gemaakt. Dit samengestelde hout is minder sterk dan massief hout, maar is daarentegen goed te behandelen en dus ook te lakken.