Chicco Next To Me cosleeper review

Chicco staat al jaren bekend om de verschillende babyproducten, of het nou op wipstoeltjes of cosleepers gaat. Om deze reden kijken we in deze review wat beter naar de Chicco Next to Me cosleeper. Deze Chicco cosleeper is het ideale bedje voor je pasgeboren kind. Je kan deze cosleeper namelijk makkelijk aan het bed zetten of juist losstaand in de ouderkamer of babykamer zetten.

De Chicco Next to Me gebruik je vanaf de geboorte tot 6 maanden

Net zoals de meeste cosleepers, gebruik je de Chicco Next to Me cosleeper ook vanaf de geboorte, totdat je kind ongeveer 6 maanden oud is. De Chicco cosleeper kan je gebruiken tot je kind 9kg oud is, wat in sommige gevallen al rond de 6-7 maanden kan zijn. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de eerste 3 maanden de cosleeper bij jullie in de kamer te zetten, waarna je de cosleeper in de babykamer neer zet. Zo raakt je kindje toch gewend aan de babykamer, zonder dat het direct een té grote stap. De Chicco Next2Me heeft een schommelfunctie en is kantelbaar.

Chicco Next to Mee eenvoudig vastmaken aan bed

Een groot voordeel van een cosleeper, is dat je jullie kind dicht bij je hebt. Je kan de Chicco cosleeper dan ook direct tegen jullie bed aanschuiven en de zijkant open ritsen. De Next 2 Me cosleeper heeft 6 verschillende hoogte standen en kan je verstellen tussen de 42 en 58cm. Als je de Chicco Next to Me aan jullie bed gaat vastmaken, doe je dit doormiddel van de twee meegeleverde banden. Deze banden maak je vast aan jullie eigen bed, zodat het bedje niet weg kan schuiven. Je kan de Chicco cosleeper zowel gebruiken voor bedden op pootjes, als bedden die direct op de grond staan. Bij de eerste optie schuif je de voeten van de cosleeper onder het bed en bij de tweede optie kan je de pootjes inklappen, waardoor ten alle tijden het kinderbedje direct tegen jullie eigen bed staat, zonder enige tussenruimte.

cosleeper chicco next to me vastmaken aan bed

Afmeting van de Chicco Next to Me cosleeper en het Chicco Next to Me matras

De meeste cosleepers hebben een vergelijkbare maat. De afmeting van de Chicco Next2Me cosleeper is uitgeklapt 93 x 69 x 66-81cm (dit is de totale hoogte). Een groot voordeel van cosleepers is dat ze daarnaast makkelijk op te bergen zijn. Ga je na enkele maanden overstappen op een ledikant, dan kan je de cosleeper eenvoudig uit elkaar halen en opbergen. De ingeklapte afmeting van de Chicco Next2Me cosleeper is 95 x 15 x 59cm. De cosleeper heeft een totaal gewicht van 9kg.

Wat betreft het matras van de Chicco cosleeper, kan je rekening houden met een afmeting van 83 x 50 x 6cm. DIt is handig om te weten als je bijvoorbeeld hoeslakens voor het cosleeper matras wil kopen. Lees hier in ieder geval alvast hoe je het beste de cosleeper opmaakt.

Voordelen van de Chicco Next to Me

Vlak tegen het ouderbed te zetten. In hoogte verstelbaar.
Schommel en kantelstand.
Aantrekkelijke prijs.

Bekijk nu de Chicco cosleeper op Youtube

Alle specificaties van de Chicco Next2me op een rijtje

  • Afmeting (uitgeklapt): 93 x 69 x 66-81cm
  • Afmeting matras: 83 x 50 x 6cm.
  • Te gebruiken tot: 9kg / 6 maanden
  • Gewicht van de cosleeper: 9kg.