Bednest cosleeper review

De Bednest cosleeper is wellicht wel één van de mooiste cosleepers. Waar de meeste cosleepers volledig gemaakt zijn van stof en aluminium, is de bednest cosleeper gemaakt van hoogwaardig en FSC gecertificeerd beukenhout. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling en is bijna een interieur item op zichzelf. De Bednest cosleeper kan je gebruiken tot ongeveer 6 maanden en/of je kind 10kg. Het is dan ook niet voor niets dat deze cosleeper in ons lijstje de beste cosleeper staat. In deze Bednest review gaan we wat dieper in op deze prachtige cosleeper, inclusief de voor- en de nadelen.

De Bednest cosleeper kan je zowel aan het bed als losstaand gebruiken

Bij de Bednest cosleeper, heb je de keuze om deze aan jullie eigen bed vast te zetten, of de cosleeper losstaand te gebruiken. Kies je er voor om het bedje aan jullie eigen bed of boxspring te zetten, dan zet je de cosleeper vast met de meegeleverde veiligheidsbanden. Op die manier staat het bedje vast aan jullie matras. Het grote voordeel van de Bednest cosleeper, is dat je deze kan stellen in een matrashoogte tussen de 42 en 78cm. Dit is bijvoorbeeld hoger de Snuzpod cosleeper, die tot slechts 73cm in hoogte te verstellen is. Als je het bedje eenmaal aan jullie eigen matras zet, ligt het matras van de cosleeper ongeveer 12cm lager dan jullie eigen matras, zodat het kindje niet jullie kant op rolt. De zijkant is gemakkelijk te openen, zodat je makkelijk bij jullie kindje kan komen. De afmeting van de Bednest is 86cm (L) x 44cm (B).

De Bednest wieg kan je loshalen en als losstaand wiegje gebruiken

De meeste cosleepers kan je alleen gebruiken op een vaste plek. De Bednest cosleeper daarentegen kan je op meerdere plekken gebruiken, omdat je het wiegje los kan halen van het onderstel. Zo kan je er dus voor kiezen om het wiegje overdag in de woonkamer of box te zetten, zodat je kindje daar kan slapen in plaats van de ouderslaapkamer. Dit losstaande wiegje noemen ze ook wel een mozesmandje en geeft jouw kleintje een knus en comfortabel gevoel.

Gemakkelijk de Bednest inklappen en meenemen

bednest inklappen

Naast dat je de Bednest thuis kan gebruiken, is deze cosleeper ook ideaal om mee te nemen als reiswiegje. Gaat je kindje bijvoorbeeld uit slapen bij opa en oma, of ga je op vakantie, dan kan de Bednest ook meenemen. Standaard wordt er geen reistas meegeleverd bij deze co-sleeper, maar die kan je er los bij kopen. De Bednest inklappen gaat super eenvoudig, door de wieg los te halen, het onderstel in te klappen en daarna de zijkanten van de wieg naar binnen te klappen. Wat er over blijft is een klein pakketje, ideaal om mee te reizen.

Voordelen van de Bednest cosleeper

De wieg kan je loshalen van het onderstel
Tot wel in 78cm in hoogte verstellen (matrashoogte)
Beschikt over een refluxstand

Nadelen van de Bednest cosleeper

Prijzige cosleeper

Alle specificaties van de Bednest op een rijtje

Afmeting Bednest: 86cm (L) x 44cm (B)

Afmeting Bednest matras: 82cm (L) x 37cm (B) x 4cm (dikte). Koudschuim.

Te gebruiken tot: 10kg / 6 maanden

Gewicht van de cosleeper: 7.8kg

Bednest huren of kopen?

Als je op zoek bent naar een Bednest co sleeper, zal je vast ook tegen optie tot huren zijn tegen gekomen. Zowel Bednest als andere verhuurbedrijven, geven de optie om een Bednest te huren. Maar kan je beter een Bednest huren of toch een Bednest kopen? Lees ook ons handige artikel over een cosleeper huren.

De gemiddelde huurprijs voor een Bednest is ongeveer 200 euro voor 7 maanden gebruik. Je gebruikt een cosleeper in principe enkel de eerste 6 maanden, maar de Bednest kan je ook nog gebruiken als reiswiegje tot je kind 10kg is. Ga je de cosleeper maar enkele weken of maanden gebruiken, is huur wellicht slimmer. Ga je cosleeper daarna ook nog gebruiken als logeerbedje, of eventueel voor een volgend kindje, dan kan je de cosleeper beter kopen. Wat ook goed is om te weten, is dat de Bednest een hoge restwaarde heeft. Dit betekent dat zelfs na gebruik, de Bednest cosleeper op Marktplaats zelfs nog voor minimaal 300 euro wordt verkocht.

Al met al is er geen simpel antwoord en kijk dus vooral naar jullie situatie. Huren geeft flexibiliteit, maar is vaak in verhouding duurder dan kopen.

2 gedachten over “Bednest cosleeper review”

Reacties zijn gesloten.