De beste cosleepers met reflux stand

Reflux is een veel voorkomend probleem bij pasgeboren kinderen en een cosleeper met reflux stand kan hierbij helpen. Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken als je kindje last heeft van reflux. Bij reflux komt de maaginhoud weer omhoog, waardoor je kind moet spugen. Zeker bij het geven van voeding is het normaal dat je kindje wat melk terug geeft. Het is goed om te weten dat dit niet direct reflux hoeft te zijn. Reflux komt omdat de spieren nog niet goed ontwikkeld zijn en de afsluiting van de maag naar de slokdarm nog niet volledig werkt. De meeste kindjes groeien hier overheen, maar het is natuurlijk vervelend voor zowel kind als ouder op het moment dat je kind er last van heeft.

Een verstelbare cosleeper helpt bij reflux

Er zijn een aantal dingen die je kan doen tegen reflux, zoals verdikte melkvoeding of dus een cosleeper met reflux stand. Een cosleeper met reflux stand is een cosleeper die je in een hellende positie kan zetten. Het bedje staat dan iets omhoog aan één kant. Het doel van een cosleeper met reflux stand is de voeding minder snel omhoog komt, omdat de zwaartekracht zijn werk doet. Deze cosleepers kan je gemakkelijk omhoog zetten, doordat het frame te verstellen is, of er een extra voetje kan worden in- of uitgeklapt.

De beste reflux cosleepers onder elkaar

1. Banini Elia Cosleeper

De Banini Elia cosleeper kan je verstellen, waardoor de ene kant hoger ligt dan de andere kant. Dit zorgt ervoor dat je kindje minder last krijgt van omhoog komend maagzuur.

banini elia cosleeper met reflux stand

2. Bednest cosleeper

De Bednest cosleeper is een iets ander soort cosleeper dan wat je wellicht gewend bent om te zien. Toch is de Bednest een hele handige cosleeper, want ook deze kan je gemakkelijk verstellen. Dit doe je doormiddel van de houten onderpoten, die je kan laten haken in elkaar, waardoor het wiegje omhoog komt. Deze helling zorgt ervoor dat reflux minder vervelend is.

bednest cosleeper reflux stand

3. Chicco Next2Me cosleeper

Net zoals de Banini Elia, kan je ook deze cosleeper aan een zijde iets hoger verstellen. De Chicco Next 2 Me is een prima keuze als je op zoek bent naar een verstelbare cosleeper.

chicco next2me reflux cosleeper

4. SnuzPod cosleeper

Qua ontwerp is de SnuzPod cosleeper onze absolute favoriet. Ook bij deze cosleeper is er een reflux stand gemaakt. Dit doe je door een houten pootje uit te klappen aan de onderkant van het frame, zodat het bedje iets omhoog komt te staan.

snuzpod reflux cosleeper

Een cosleeper met reflux stand heeft onze zoon met reflux geholpen

Een kind kan meer last hebben van reflux bij liggen. Dit komt omdat het maagzuur dan makkelijker omhoog kan komen. Er wordt dan ook aangeraden om je kindje iets verhoogd neer te leggen. Een ideale hoogte ligt tussen de 18 en 24 centimeter en je kan dit op drie manieren doen. Je kan er voor kiezen om een kussen onder het matrasje te leggen, zodat het matrasje wat omhoog komt. Ook kan je er voor kiezen blokjes onder de poten van het bedje te plaatsen. Als laatste kan je er voor kiezen om een cosleeper te kopen die je kan verstellen. Dit laatste is waar wij zelf voor kozen.

Ons zoontje Luke heeft zelf een tijd last gehad van reflux. Dit uitte zich in veel overgeven na de voeding en tijdens het slapen. Het kwam dus regelmatig voor dat Luke sliep en wakker werd in zijn eigen spuug. Om dit voor te zijn, hebben wij toen besloten een cosleeper met een reflux stand te kopen. We kregen namelijk het advies dat een bedje met een helling kan helpen bij het spugen. We zijn erg verrast door het positieve effect dat dit heeft gehad op zowel Luke als onszelf. Hij heeft er veel minder door gespuugd, waardoor zowel hij als wij een betere nacht konden maken.