Wat moet je extra aanschaffen bij de aankoop van een co sleeper?

Bij de aankoop van een co-sleeper ben je er nog niet. Net als bij een ledikantje, komt er nog wat extra’s bij kijken. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan een hoeslaken, een ander soort matras, matrasbeschermer en een klamboe voor de zomermaanden.

Matrasje voor een co sleeper

Voor welke soort co-sleeper je ook kiest, in de meeste gevallen wordt deze geleverd inclusief matrasje. Dit is vaak een vrij eenvoudig matrasje, die je zelf misschien iets te dun vindt voor je kindje. Je kan er daarom voor kiezen een ander matrasje voor de co-sleeper te kopen, of bijvoorbeeld een topper te kopen. De Baninni co-sleepers worden bijvoorbeeld erg goed beoordeeld, omdat deze een iets dikker matras hebben.

Matrasbeschermer voor een co sleeper

Om het matrasje helemaal fris te houden, kan je ervoor kiezen een matrasbeschermer te kopen voor jouw matras. Zo ben je er zeker van dat er geen nare geurtjes in je matras trekken. Veel ouders kiezen ook wel voor een molton, omdat matras beschermers vaak van plastic zijn. Het plastic is vaak wat warm voor je kleintje en kan oncomfortabel liggen.

Co sleeper beddengoed

Een hoeslaken voor de co-sleeper kan natuurlijk niet ontbreken. Deze zijn vaak los of per twee te koop. Vaak koop je deze met een eenvoudige elastieke band, zodat je het hoeslakentje gemakkelijk kan verschonen. Tegenwoordig zijn hoeslakens voor co-sleepers te koop in verschillende kleuren of leuke printjes. Zo kan je jouw babykamer nog wat extra sfeer meegeven.

Klamboe of muskietennet voor een co-sleeper

Vooral in de zomer kan het warm worden in de slaap- of babykamer. Om je kleine te beschermen tegen de muggen, kan je een speciale klamboe of muskietennet voor je co-sleeper kopen. Sommige van de grotere merken zoals Chicco, hebben daar zelfs speciale bijpassende opzet klamboes voor. Zo weet je zeker dat jouw kleintje goed beschermd is. Natuurlijk kan je er ook altijd voor kiezen om voor een universele klamboe te gaan.

1 gedachte over “Wat moet je extra aanschaffen bij de aankoop van een co sleeper?”

Reacties zijn gesloten.