Wat is de afmeting van een cosleeper?

Vaak wordt de co sleeper gebruikt om aan het bed van de ouders te schuiven. Om die reden is het natuurlijk handig om vooraf te weten, wat de afmeting van een co-sleeper is. De meeste co sleepers hebben een redelijk vergelijkbare afmeting. Mocht je dus op zoek zijn naar een co-sleeper, houdt dan dus vooral rekening met de ruimte die jij naast je bed hebt.

Co-sleeper afmetingen

De meeste co-sleepers hebben een vergelijkbare afmeting. Bij het uitzoeken van de geschikte co sleeper, is het handig om rekening te houden met de uitgeklapte maatvoering. Vaak wordt zowel de inklapte als de uitgeklapte maat aangegeven bij de verschillende co-sleepers. De uitgeklapte maat, is de meest handige afmeting en geeft de ruimte aan die het bedje in beslag zal nemen, als jouw kindje er in ligt. De meeste co-sleepers hebben een afmeting tussen de 92cm lengte en 56cm breedte. Daarnaast zijn co-sleepers vaak in hoogte te verschillen, zodat deze goed aan jouw bed kan worden geschoven. Deze hoogtes variƫren meestal tussen de 48cm en 69cm.

Co sleeper matras afmeting

Voor een co-sleeper heb je echt een apart matrasje nodig. Mocht je bijvoorbeeld al een matrasje hebben gekocht voor de ledikant van je kleintje, dan zul je toch echt een extra matras moeten aanschaffen. De afmetingen van een co-sleeper matras zijn veelal tussen de 84cm lang en 53cm breed. Bij een ledikant is dit vaak tussen de 60-70cm breed en 120-140cm lang.

Co-sleeper aan bed of in de slaapkamer

Afhankelijk van de maat van de co-sleeper, dien je dus rekening te houden of jij genoeg ruimte hebt om de co-sleeper aan het bed te schuiven, of dat het wellicht handiger is om de co sleeper losstaand in jullie slaapkamer te zetten. Veel ouders vinden het bijvoorbeeld handig om wat ruimte langs de zijkant van de co-sleeper te laten, zodat je jouw kindje makkelijk in bed kan leggen.