Wat zijn de voordelen van een co-sleeper?

Co-sleepers zijn door de jaren sterk gegroeid in populariteit. Het biedt je de mogelijkheid dichtbij jouw baby te slapen zonder de risico’s die er zijn wanneer je jouw baby mee in bed neemt. Met een co-sleeper loop je minder risico op beknelling, oververhitting en verstikkingsgevaar. Je kunt snel bij je baby wat natuurlijk handig is voor de nachtelijke voeding, dit geeft jou en de baby meer rust in de nacht. Veel ouders geven tevens aan dat het de band tussen hen en hun baby versterkt en dat de baby sneller in slaap valt. Daarnaast slapen baby’s soms langer door omdat ze ‘ nachts minder huilen, omdat ze minder stress ervaren wanneer ze dichtbij hun ouders slapen. 

Gezondheid van jouw baby

Het gebruiken van een co-sleeper kan ook positieve effecten hebben op de gezondheid van de baby. Zo zou samenslapen, dus ook met een co-sleeper, de regulatie van hartslag en ademhaling van baby’s bevorderen. Daarnaast heeft het een gunstig effect op het ontwikkelen van een veilig hechtingsstijl, wat positief is voor de psychische gezondheid. Zoals eerder al benoemd werd word de stress die een baby ervaart bij het naar bed gaan ook verminderd, omdat hij bijvoorbeeld niet hoeft te wennen aan het alleen zijn in een kamer. 

Cosleepers bieden multifunctionaliteit 

De meeste co-sleeper zijn multifunctioneel. Dit wil zeggen dat je dus niet gebonden bent aan het feit dat een cos-leeper alleen als co-sleeper kunt gebruiken. Bij alle co-sleepers zijn ook te gebruiken als losstaande wieg. Dus wanneer je van gedachten verandert en je baby toch alleen wil laten slapen kan dit gemakkelijk worden geregeld. Daarnaast beschikken veel co-sleepers over de mogelijkheid de wieg hellend in te stellen, wat erg handig kan zijn bij bijvoorbeeld reflux en verkoudheid. Bij sommige modellen kan de wieg van de poten worden gehaald om te gebruiken als mozesmand. Ook wordt er vaak een reistas meegeleverd en zijn de co-sleepers zo ontworpen dat ze gemakkelijk te monteren en demonteren zijn om mee te nemen. 

Een cosleeper die past in jouw of de babykamer

Net als ieder ander babybedje/wiegje zijn er co-sleepers verkrijgbaar in verschillende designs. Zo is er altijd wel een design dat bij jou past en voldoet aan jouw eisen. Zo zijn er co-sleepers van hout, met houten spijlen, maar ook co-sleepers met zachte zijwanden met netvensters. Ieder design heeft zijn voordelen, ben je opzoek naar een specifiek soort co-sleeper? Bekijk dan onze andere artikelen over verschillende soorten co-sleepers. Kies de co-sleeper die het beste bij jou past en geniet van de voordelen van het samenslapen met jouw baby. 

1 gedachte over “Wat zijn de voordelen van een co-sleeper?”

Reacties zijn gesloten.